Heeft u een vraag of storing ?

Enera Services is voor woningen met individuele systemen te bereiken

Maandag t/m vrijdag : 08.30 - 17.00 uur
T 071 - 405 15 55

Urgente storingen buiten kantoortijden
T 071 - 405 14 13

Voor collectieve systemen gaat u via projecten naar uw specifieke project voor de contactgegevens.

Warmtepomp

Maar hoe werkt een warmtepomp eigenlijk?

Een warmtepomp werkt op dezelfde manier als een koelkast: er wordt warmte onttrokken (=koelen) en vervolgens afgegeven aan de ruimte (=verwarmen). In de zomer wordt uw huis gekoeld, doordat de warmte via het systeem en het bronwarmte distributienet wordt afgegeven aan het grondwater. Doordat een warmtepomp gebruik maakt van natuurlijke warmte in de aarde, is hij milieuvriendelijk. Dankzij de ligging en het klimaat van Nederland is onze bodem relatief warm. De warmte wordt van een diepte van 40 - 60 meter en soms zelfs 110 meter omhoog gepompt!

Dit "warme" grondwater geeft door middel van een warmtewisselaar warmte af aan de individuele bronnen die onder uw wijk/perceel doorlopen.

Kamerthermostaat

De thermostaat van de warmtepomp hangt meestal in de woonkamer en is eenvoudig in te stellen. De thermostaat staat ingesteld op een basisstand. Door de thermostaat op +1, +2 of +3 in te stellen wordt het in uw woning ongeveer 1, 2 of 3 graden warmer. Draait u de thermostaat op -1, -2 of -3 dan wordt het in uw woning ongeveer 1, 2 of 3 graden koeler.